Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

donderdag 19 april 2007

Kick-off

35e Classic Jazzfestival Gorinchem
19 t/m 22 april 2007

Bekroond met zomers weer mag de organisatie van het 35e Classic Jazzfestival Gorinchem, betreft alle openbare activiteiten, tevreden terugkijken op geslaagde Jazzfestival dagen.

Jazz Kick-Off

De vele hoogtepunten van dit muziekfeest werden voorafgegaan door een imponerende Festival opening in de gratis toegankelijke grote zaal van schouwburg De Nieuwe Doelen;

 

Na installatie van Burgemeester IJssels als 'Grand Marshall' over Gorcum Jazz City, deed deze zijn openingswoord. Hierbij prees hij de inzet van organisatie en haar vele vrijwilligers. Verder deed hij een dringende en serieuze oproep tot de Horeca en het Gorinchemse bedrijfsleven om meer saamhorigheid en ondersteuning ter behoud van dit unieke culturele en sociale evenement voor Gorinchem.

De navolgende JazzProm door het jubilerende Harmonie KNA-Arkel (100 jaar) onder de eminente leiding van dirigent Dick Theunissen en de Spectacles Jazzband, bracht het publiek in vervoering met vertolkingen van Duke Ellington, Louis Armstrong en Glenn Miller in de zo herkenbare sound van deze jazz giganten.

De negende Jazz Award van Jazz Hall'72 werd ten overstaan van een goed bezette zaal uitgereikt aan Hennie van Hoogdalem - zie Nieuws en Award -

De avond werd afgesloten door het jubilerende (25 jaar) maar scheidende Jazz Hall Street Paraders, die echter onder toeziend oog van hun oprichter van weleer Bas van Peer en een enthousiast publiek nauwelijks aan stoppen toekwamen.