Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

vrijdag 20 april 2007

Publiek

Publiek

Helaas zag de organiserende Stichting Jazzfestivals Gorinchem haar voortreffelijke organisatie en kwalitatieve programma niet beloont door een groeiende belangstelling.

Vooral de zaal activiteiten met entree heffing hebben hier onder geleden.

Het hoog kwalitatieve (en dus dure) programma bracht de stichting nu een financieel debacle, welk zeker gevolgen zal hebben voor de komende te organiseren Festivals. Jammer dat organisaties als de driejaarlijkse PROM in Woudrichem en de jazzclub in Dongen het nabij gelegen festivalgebeuren negeerden met eigen activiteiten. Menig muziek en jazzliefhebber werd nu verplicht om keuzen te maken, wat alleen maar verdeeldheid bracht en het gevoel 'iets gemist' te hebben bij welke keuze dan ook.

Evenals vorig jaar bezochten ca. 7000 belangstellenden de 4-daagse festival activiteiten. Hierbij werd wel een lichte groei geconstateerd van bezoek buiten de regio met zelfs enige groepjes Engelse en Duitse jazzliefhebbers.


Helaas bleef de belangstelling uit de eigen plaats en regio behoorlijk achter, terwijl dit toch jarenlang de kurk was waar het Jazzfestival op dreef. Laten wij voor Gorinchem en de organisatie hopen dat deze zonnige 35e editie toch de opmaat is naar betere tijden;