Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

vrijdag 24 april 2009

Jazz by Youth

Het ALL-STAR podium op de Grote Markt was deze middag geheel voor de musicerende jeugd. In samenwerking met stichting TOON-je-talent traden voor een veelkoppig publiek de bands 'This Train Won't Stop' en 'The Cavernband' op.
De 'kinderzangwerkplaats' olv. Helga Buitelaar zorgde m.m.v. Ruben Weverling Kwartet, als jazz-kinderkoor voor een spetterende afsluiting!
Als opwarmer naar de jazzkroegentocht 'Up-to-the-PUB' speelde André Valkering Boogie & Bluesband voor een enthousiaste menigte de sterren uit de hemel.
De zomerse temperatuur zorgde tot diep in de nacht voor volle terrassen, terwijl het bij het merendeel van de 17 deelnemende horecabedrijven ook binnen een gedrang was. Voor de dweilende groepjes was het op straat een feest van herkenning en werden de muzikale ervaringen uitgewisseld. Alle leeftijden vonden wel een 'vaste' stek, waarbij café 't Uyltje (Maryland Jazzband of Cologne), Soestdijk (Swing Artistry Quartet/Machteld Cambridge), OPUS-4 (Saskia Laroo) en later 't Gelagh (JazzDJ-MissSmile & Pepperoni) wel de boog spanden. Maar ook in (en buiten) de andere locaties was de belangstelling massaal!