Cart

Help

The cart offers an option to put images into and request them.

zaterdag 25 april 2009

JAZZ - in - CONCERT

Al jaren haalt het Jazzfestival Gorinchem grote namen naar de plaats, zowel artiesten als orkesten. Om deze vaak internationale musici een plaats te geven die hen toekomt, brengt de organisatie hen op het podium van De Nieuwe Doelen. Tegen een minimale entree-prijs wordt hier dan 5 uur (!) top entertainment gebracht op meerdere locaties binnen de schouwburg. Dat is dus dringen......?? HELAAS, voor de zoveelste (en dus waarschijnlijk laatste) keer liet het publiek het massaal afweten.
Daarom noemde jazzdiva Joke Bruijs de grote schouwburgzaal maar haar 'huiskamer' en de bezoekers haar 'familie'. In deze ambiance bracht zij met het internationaal bekende trio van Frits Landesbergen (drums,vibrafoon), Eric Timmermans (bas) en Johan Clement (piano) een groots familiaal concert.
Hierbij liet de beste vibrafonist van Europa, Frits Landesbergen, zijn kunnen op dit instrument horen en haalde toppianist Johan Clement het beste uit de schouwburg vleugel. Hierna hadden de aanwezigen meer dan voldoende dansruimte bij het optreden van het Duitse 'Barrelhouse Jazzband' en de bijna prive aandacht van het Amerikaanse duo Petra uitgeleide......